'Russische talenten op proef bij Vitesse'

Peterselieman

Vitesse heeft met de Russische voetbalacademie Yiru Konoplev gesprekken over een samenwerking. Aslan Dudiev (20) en Nikolay Ivannikov (18) krijgen een stage in Arnhem.

De twee Russische voetballers worden dinsdag verwacht bij Vitesse en blijven twee weken. Dudiev speelt momenteel in het beloftenteam van Zenit Sint-Petersburg, Ivannikov speelt bij Spartak Moskou, eveneens in het tweede elftal. De voetbalacademie heeft zelf geen team op het hoogste niveau, waardoor de spelers 'afgezet' worden bij Russische topclubs.

Een ingang naar West-Europa zou de academie echter ook aanstaan en daar zijn Vitesse en Chelsea voor in beeld, aldus het Algemeen Dagblad. De academie wordt gefinancierd door Roman Abramovich, clubeigenaar van Chelsea. Vitesse-eigenaar Merab Jordania heeft goede banden met Abramovich.

Vanwege de regelgeving kunnen veel Russische voetballers niet direct de stap maken naar Engeland. Daardoor is een tussenstap bij Vitesse aantrekkelijk. Vertegenwoordigers van de club kwamen kort geleden voor een kennismaking bij elkaar.