Prent op proef bij Dynamo Dresden

Niels (DerMeister)

Aanvaller Alexander Prent gaat proberen een contract af te dwingen bij de voormalig Oost-Duitse grootmacht Dynamo Dresden. De 27-jarige speler kwam als laatst uit in Zweden voor Halmstads BK.

Dresden was in het verleden een grote club in het voormalige Oost-Duitsland met acht kampioenstitels. Na de hereniging in Duitsland zakte Dynamo ver weg. "Dynamo Dresden voetbalt nu in de Derde Liga maar heeft de ambitie om te promoveren naar de Tweede Bundesliga, een zéér aantrekkelijke competitie", zei Prent tegen Voetbal International.

"De club leeft, alleen kan ik nog niet goed inschatten hoe noodzakelijk voor hen de komst van een rechteraanvaller is", aldus de oud-speler van NEC en TOP Oss. Prent kwam dinsdag aan in Dresden, waar hij drie dagen op proef is. De aanvaller heeft bij zijn huidige werkgever Halmstads BK een aflopend contract.

Zijn Zweedse avontuur, dat  tweëenhalf seizoen duurde, liep op niets uit. "Zeker de laatste periode kreeg ik weinig kansen. Dat bleek ook uit de momenten dat ik mocht invallen. Dat het contact niet verlengd werd was voor mij geen verrassing, zelf had ik ook voor ogen aan een nieuw buitenlands avontuur te beginnen. De indruk bij Dynamo Dresden is tot nu toe goed. Ik heb onder meer meegespeeld in een lange elf-tegen-elfpartij, ik had het gevoel dat ik wel iets heb laten zien."