Rasmussen teleurgesteld door afwijzing Saxo Bank

Frank (franklop)

Michael Rasmussen is 'zwaar teleurgesteld' dat hij volgend jaar niet voor Saxo Bank-Sungard uitkomt. De 36-jarige Deen is door ploegleider Bjarne Riis niet opgenomen in de definitieve rennerslijst die woensdag werd gepubliceerd. "Het nieuws kwam echt als een schock," zegt Rasmussen tegen de Deense televisiezender Sporten.

"Ik ben zeer teleurgesteld en verdrietig. Ik hoopte echt voor Bjarnes team te mogen rijden," zei Rasmussen. "Voor mijn gevoel was een overeenkomst dichtbij. We hebben lange tijd gesproken en daarom is het teleurstellend dat het uiteindelijk niet rond is gekomen."

De exacte reden voor het afketsen van de transfer heeft Saxo Bank niet bekendgemaakt, maar algemeen wordt aangenomen dat de ploeg bang is voor meer negatieve publiciteit. De afgelopen maanden raakte Saxo Bank in opspraak vanwege een positieve dopingtest van de nieuwe kopman Alberto Contador.

Rasmussen hoopte bij de Deense wielerploeg zijn rentree op het hoogste niveau te maken. De klimmer werd in 2007 tijdens de Tour door de leiding van de Rabobankploeg uit de koers gehaald en op staande voet ontslagen wegens het overtreden van de interne regels.

Rasmussen, op dat moment drager van het geel, zou in aanloop naar de Ronde van Frankrijk meerdere keren hebben gelogen over zijn verblijfplaats. DeUCI schorste Rasmussen uiteindelijk voor twee jaar omdat hij drie out-of-competition dopingcontroles had gemist. In januari maakte Rasmussen zijn rentree bij de kleine Italiaanse wielerploeg Miche.