Coulthard: "Ook in 2011 weer DTM"

Peterselieman

David Coulthard wil ook in 2011 weer in de DTM gaan rijden. De Schot maakte dit jaar zijn debuut in de autosportklasse, maar kende met een oudere Mercedes tot nu toe weinig succes. Toch is het avontuur hem goed bevallen.

"Ik begon aan het afgelopen seizoen zonder voorbereiding, dus het verbaast me niet dat ik geen punt heb gescoord. DTM is heel anders dan Formule 1. De wagens zijn bijvoorbeeld al twee keer zo zwaar als dat ik gewend was. Roger Federer mag dan een geweldige tennisser zijn, hij is daarom ook niet direct een goede squasher of tafeltennisser," zei Coulthard tegen NUsport.

De 39-jarige Schot had na zijn afscheid in de Formule 1 in 2008 niet meer verwacht aan racen toe te komen. "Aanvankelijk had ik nooit gedacht dat ik na de Formule 1 nog iets anders ging doen. Tot ik in april zomaar in Hockenheim aan de start stond voor de eerste race van het seizoen. Het DTM is een leuk kampioenschap, omdat het wel professioneel is en tegelijkertijd een stuk meer ontspannen dan Formule 1."

Hij staat nu met de race in Shanghai nog voor de boeg zestiende in het klassement, iets wat volgend jaar veel beter moet kunnen gaan. "Op 2011 kan ik me veel beter voorbereiden. Ik heb een hoop geleerd. Eigenlijk heb ik dit jaar vooral getest tijdens het racen. Het moet raar lopen wil ik volgend seizoen niet veel beter presteren."