Rooney tegen Rangers in de basis

Niels (DerMeister)

Wayne Rooney staat vanavond voor het eerst in twee maanden weer in de basis bij Manchester United. De club speelt uit tegen Glasgow Rangers.

Rooney kampte de laatste weken met een enkelblessure. Manager Sir Alex Ferguson stuurde hem voor revalidatie naar de Verenigde Staten. Daar kon de Engelsman ook de Britse paparazzi ontvluchten, die eerder dit seizoen meldden dat de aanvaller zou zijn vreemdgegaan.

Afgelopen weekend maakte Rooney als invaller alvast wat speelminuten tegen Wigan Athletic (2-0 winst). Ferguson ziet de uitwedstrijd tegen de Rangers als een mooie gelegenheid om zijn topspits op zijn oude niveau te krijgen. "Ik denk dat hij daar twee of drie duels voor nodig heeft", zei hij volgens De Pers.

Manchester United kan zich vanavond plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League. Een gelijkspel tegen de Schotse kampioen is genoeg. In de Premier League zijn The Mancunians gedeeld koploper met Chelsea. Arsenal en Manchester City volgen op respectievelijk twee en drie punten.