Douglas: "Voorlopig niet bezig met Oranje"

Frank (franklop)

Douglas richt zich volledig op het voetbal bij FC Twente. De Braziliaan is momenteel niet met het Nederlands elftal bezig.Met bondscoach Bert van Marwijk sprak Douglas over een naturalisatie tot Nederlander, maar sindsdien is er weinig gebeurd.

"Ik heb er met onze trainer over gesproken en die adviseerde me om me volledig op het voetbal te concentreren. Dat advies heb ik opgevolgd. Voorlopig doe ik er niets aan," zegt de centrale verdediger in De Telegraaf.

Douglas heeft een paar mindere wedstrijden met FC Twente achter de rug. Zo kreeg hij afgelopen weekend een rode kaart tegen AZ, waardoor de Tukkers uiteindelijk verloren. "Het was een domme fout van mij. Als ik geen rode kaart pak, zouden we die wedstrijd nooit hebben verloren. Ik probeer de wedstrijd tegen AZ snel te vergeten, want tegen Inter moet ik een topprestatie leveren."

Op Twitter omschreef de Braziliaan de confrontatie met Inter dinsdag als 'de belangrijkste wedstrijd van mijn leven'. De landskampioen heeft in Giuseppe Meazza een goed resultaat nodig om kans te houden op een plek in de volgende ronde. Tottenham Hotspur en Inter hebben allebei zeven punten, Twente volgt met vijf. Werder heeft er twee.