ME ingezet bij onderzoek uitgebrande auto

Redactie

De mobiele eenheid heeft dinsdag sporenonderzoek gedaan in de omgeving van de Prins Hendriklaan in het Brabantse Esbeek, waar maandag een uitgebrande auto werd aangetroffen met daarin een stoffelijk overschot. Zo'n twintig agenten van de ME kamden onder meer het nabijgelegen bos uit.

De identiteit van de persoon die dood in de auto werd aangetroffen is nog niet bekend. Het lichaam is zo erg verkoold dat niet eens te zien is of het om een man of een vrouw gaat, zegt een woordvoerder van de politie, die verwacht woensdag of donderdag meer te weten.

De brandweer kreeg maandag rond 13.15 uur een melding binnen van een autobrand op de Prins Hendriklaan, een straat in een bosrijke omgeving. Na het blussen bleek een lijk in de auto te liggen. De politie houdt rekening met een misdrijf.

De politie heeft dinsdag ook een buurtonderzoek gedaan en het kenteken van de uitgebrande auto nagetrokken. Een politiehelikopter maakte maandag al luchtopnames van de vindplaats. De woordvoerder wilde niet zeggen of de onderzoeken al wat hebben opgeleverd.