Cipollini gaat Russische sprinters trainen

Peterselieman

Mario Cipollini gaat als adviseur aan de slag bij Katusha. De 43-jarige oud-topsprinter tekende dinsdag een contract bij de Russische wielerploeg, laat Katusha weten. Cipollini gaat zich bezighouden met de ontwikkeling van jonge Russische sprinters. "Zijn ervaring zal een meerwaarde voor onze ploeg zijn", zegt teammanager Andrei Tchmil.

"Onze organisatie wordt steeds meer gestructureerd", vervolgt Tchmil. "De ervaring van een voormalig wereldkampioen is een zeer goede aanvulling. Mario wordt de kapitein van ons Global Project." Dat heeft de ontwikkeling van jonge talenten als hoofddoel.

Mooie Mario beëindigde zijn carrière in april 2005. In februari 2008 maakte hij plotseling zijn rentree in de Ronde van California. Zijn comeback was geen lang leven beschoren. Een maand later maakte Cipollini definitief een einde aan zijn loopbaan, waarin hij de successen aan elkaar reeg. Hij won 42 etappes in de Giro, twaalf in de Tour en drie in de Vuelta. Bovendien zegevierde hij in Milaan-San Remo en werd hij in 2002 wereldkampioen.