Barrichello: "Williams komt met agressief ontwerp"

Peterselieman

Rubens Barrichello heeft aangegeven dat Williams voor 2011 met een agressief ontwerp zal komen. De Braziliaan is optimistisch, maar weet niet of het team hiermee ook echt een stap naar voren zal gaan zetten.

"Ik voel me goed en ik denk dat het team goed werk zal verrichten voor volgend jaar. De aanpak voor de auto van volgend jaar is vrij agressief. Ik hou er wel van," zei Barrichello.

Op de vraag of Williams ook in gaat lopen op de topteams houdt Barrichello zich op de vlakte. "We kunnen dat niet zeggen, want als je nu met elk team praat zeggen ze dat ze een winnende auto voor volgend jaar gaan bouwen. Het is nu nog wat koffiedik kijken. Sommige nieuwe auto's gaan goed, maar anderen beter. In de windtunnel ziet de onze er goed uit. We moeten met beide voeten op de grond blijven staan en er hard aan gaan werken," zei de Braziliaan.

Hij is erg tevreden met de progressie die Williams dit seizoen doormaakte. "Ik denk dat de ommekeer na Istanbul kwam, toen we uitvonden waar de problemen lagen. Er was een verandering van de downforce op de auto waarvoor we de windtunnel aan moesten passen. Daarna hebben we ons telkens weten te verbeteren."

"Hoewel we dit jaar niet altijd even goede resultaten boekten heeft het team veel bereikt en progressie geboekt. We hebben in de kwalicaties op nieuwe banden zeer goed gepresteerd en daarna nette races neergezet."