Wenger: "Denken als een F1-coureur"

Peterselieman

Arsenal-trainer Arsène Wenger wil dat zijn spelers gaan denken als een Formule 1-coureur. De Fransman deed deze uitspraak in de aanloop naar het Champions League-duel met Sporting Braga. De Britse ploeg ging afgelopen weekend na een 2-0 voorsprong met 3-2 onderuit tegen Tottenham Hotspur.

"Als je teveel bezig bent met het resultaat, dan word je gespannen. Die spanning moet je zoveel mogelijk loslaten en dat doe je door je te focussen op het technische gedeelte," gaf Wenger zijn spelers me als tip. "Het is een beetje zoals bij een Formule 1-coureur. Als hij een bocht ingaat met de gedachte 'ik wil de finishlijn passeren', dan vliegt hij in de muur."

"Maar als die coureur de focus legt op hoe hij die bocht moet aansnijden, dan blijft hij meestal uit de muur. Mijn team gaat regelmatig verkeerd om met die gedachte. Het is een gevaar als het mentale aspect een probleem gaat worden. Ik denk dat het ons niet gaat gebeuren, maar je moet er wel waakzaam voor zijn. Wij moeten zo snel mogelijk weer naar ons kunnen gaan presteren."