Waarschijnlijk reserverol voor Hülkenberg

Peterselieman

Nico Hülkenberg lijkt naast de racestoeltjes voor 2011 te grijpen. De Duitser moest na het Formule 1-seizoen vertrekken bij Williams en zijn manager Willi Weber sprak met verschillende teams, zonder resultaat zoals het nu lijkt.

Hülkenberg debuteerde dit jaar in de Formule 1 en presteerde gedurende het jaar steeds beter. Hoogtepunt was de poleposition die hij bij de Grand Prix van Brazilië op een opdrogende baan behaalde. Dit alles bleek niet voldoende voor Williams om hem een nieuw contract aan te bieden.

Weber aast na diverse pogingen om zijn rijder te stallen nu op een reserverol voor de jonge Duitser. "Derde man bij een topteam is aantrekkelijker dan eerste man bij een achterhoedeteam. Daar leer je niets van, terwijl je carrière achteruit gaat," zei hij tegen Auto Motor und Sport.

Mercedes-motorsportbaas Norbert Haug is het niet met Weber eens. Hij is onder de indruk van Hülkenberg. "Om zijn loopbaan in een rechte lijn te laten verlopen, is racen altijd beter, zelfs op het tweede of derde plan. Zijn auto reed niet vanzelf naar pole in Brazilië. Samen met zijn GP2-titel geeft het aan dat een erg capabele coureur is."