Tweeling verdacht van verzinnen overval

Redactie

Een 19-jarige tweeling uit Voorburg die ervan wordt verdacht een gewelddadige overval in scène te hebben gezet en er zelf vandoor te zijn gegaan met de buit, komt daar als het aan justitie ligt niet ongestraft vanaf. Tegen een van hen is een halfjaar cel geëist, tegen de andere helft van de tweeling een werkstraf van 180 uur.

De hoofdverdachte maakte de politie wijs dat hij toen hij met zijn bedrijfswagen met daarin een lading van zo'n tachtig mobieltjes op weg was, bij een tankstation langs de A13 werd klemgereden. Drie onbekende mannen zouden hem hebben vastgebonden en in zijn eigen bus hebben gegijzeld. Daarna zouden ze er met de telefoons vandoor zijn gegaan.

Zijn tweelingbroer belde naar het alarmnummer om melding te doen van de beroving. De politie vermoedde na onderzoek dat het verhaal van de tweeling niet klopte, omdat er geen getuigen waren en op de camerabeelden van het tankstation niets te zien was. Ook een 25-jarige Hagenaar wordt in verband gebracht met de zaak. Zijn rechtszaak komt op een later moment voor. Een vierde verdachte is in beeld, maar is nog niet aangehouden omdat hij momenteel in het buitenland verblijft.

De rechtbank in den Haag doet over twee weken uitspraak.