De la Rosa richt zich alleen op Formule 1

Frank (franklop)

Pedro de la Rosa werd aan het eind van het seizoen bij BMW Sauber vervangen door Nick Heidfeld, na wat tegenvallende resultaten. Desondanks richt de Spanjaard zich enkel en alleen op het bemachtigen van een stoeltje in de Formule 1.

"Ik concentreer me alleen op de Formule 1 voor volgend seizoen," zei De la Rosa tegen Autosport. "Als dat station is gepasseerd, kun je nooit meer terug. Je bent altijd jong genoeg om Le Mans of DTM te doen, terwijl je voor de Formule 1 wel te oud kunt zijn."

"Ik wil graag op deze voet verder gaan. Ik wil weer races rijden. Maar ik heb nog een paar tests voor Pirelli te gaan en heb het naar mijn zin. Dus ik wil er een beetje van genieten en kijken welke mogelijkheden zich voordoen."

Er zijn niet veel zitjes meer beschikbaar voor De la Rosa, vooral bij de kleinere teams is er nog wel ruimte voor rijders met geld. "Als ik geld zou hebben, had ik volgend jaar 100 procent zeker kunnen racen. Dat is altijd zo geweest, maar zoals teams nu hun stoeltjes verkopen, heb ik het nog nooit meegemaakt."

De meest reeële optie voor de voormalig rijder van McLaren lijkt HRT te zijn. "Als het me interessant lijkt, ga ik ervoor. Als ik iets doe, doe ik het met passie. Ik hoef geen races te winnen. Zo arrogant of naïef ben ik niet. Maar ik wil het naar mijn zin hebben en werken in een aangename omgeving. Ik wil een goed jaar hebben, want het kan een van mijn laatste seizoenen zijn"