Alonso heeft Vettel wel gefeliciteerd

Peterselieman

Sebastian Vettel zei afgelopen zondag bij de huldiging in Heppenheim dat Fernando Alonso hem nog niet met zijn titel in de Formule 1 gefeliciteerd had. De Italiaanse media nemen het nu op voor de Spaanse Ferrari-rijder en melden dat hij wel degelijk de Duitser heeft gefeliciteerd.

Bij de huldiging in Heppenheim zei Red Bull-coureur Vettel tegen 10.000 fans: "Hij heeft me nog niet gefeliciteerd." Om er aan toe te voegen: "Iemand uit Heppenheim heeft de titel van hem afgepakt."

La Gazetta dello Sport ontkracht nu die beweringen en zegt dat de felicitaties van Alonso er wel degelijk zijn geweest. Tegen RAI zei de Spanjaard dat hij alweer vooruitkijkt. "Er is veel verdriet, maar tegelijkertijd komt 2011 er al snel weer aan, waar we weer zeges kunnen gaan pakken."

De teleurstelling bij Ferrari is volgens Alonso normaal. "Het gebeurt altijd wanneer je tweede in een sport bent: Wimbledon, Roland Garros, het WK voetbal, de NBA, ... er is altijd het gevoel van verdriet," zei de Spanjaard. "Van 2011 verwacht ik veel. 2009 was een lastig jaar voor Ferrari, maar we zijn weer in vorm en het ergste is voorbij."

En over Vettel zei hij: "Hij was de snelste van allemaal met tien polepositions, maar met enkele mechanische problemen die hem punten kostten. Hij won uiteindelijk. Gefeliciteerd, maar we hopen dat het volgend jaar een stuk lastiger voor hem zal worden."