Mourinho niet onder indruk van bijten Suárez

Niels (DerMeister)

José Mourinho is niet onder de indruk van het bijten van Ajacied Luis Suárez in de nek van PSV'er Otman Bakkal. De trainer van Real Madrid treft de Ajacied morgenavond in de Amsterdam ArenA in het kader van de Champions League

"Dat zijn dingen die nu eenmaal gebeuren in het voetbal", zei de trainer van Real Madrid. "Hij is een goede en gedisciplineerde speler, maar heeft nu een kleine fout gemaakt."

Mourinho keerde zelf in de perszaal in Amsterdam Arena terug van een schorsing van twee duels, die hij van de Spaanse bond had gekregen na het beledigen van een scheidsrechter. "Het waren mijn beste twaalf dagen tot nu toe bij Real Madrid", keek hij terug op die periode. "Ik heb heerlijk rustig met mijn spelers kunnen werken."

Waar Real Madrid onder Mourinho aan een uitstekende reeks bezig is, vallen de prestaties van zijn oude ploeg Internazionale flink tegen. Eerder hadden ook Porto en Chelsea het lastig na het vertrek van de Portugees. "Inter zit nu in een lastige situatie, maar zal snel terugkeren naar de top. Bovendien kunnen ze binnenkort het WK voor clubteams winnen."

Tegen Ajax mist Real Madrid de geblesseerde spelers Ricardo Carvalho, Gonzalo Higuain en Sami Khedira. Verder zijn alle sterren beschikbaar. "Het is belangrijk dat we ons topniveau vasthouden en niet verslappen", zei Mourinho. "Dan krijgt Ajax het moeilijk om van ons te winnen."