Kramer: "Het was een moeilijke beslissing"

Peterselieman

Sven Kramer nam vandaag samen met de artsen en zijn TVM-schaatsploeg het besluit om dit seizoen over te slaan. De Fries kampt met een bovenbeenblessure die niet goed wil genezen, waardoor hij dit jaar niet meer op een hoog niveau kan acteren.

"Het ging de laatste tijd eigenlijk heel erg beter en het zag er naar uit dat ik de Nederlandse kampioenschappen allround ging halen. Ik voelde me er goed bij," zei Kramer die na het olympische seizoen al noodgedwongen rust nam omdat hij opgebrand was. Hij keerde vandaag noodgedwongen eerder terug van trainingskamp.

"In de voorgaande weken heb ik de blessure opgelopen aan mijn bovenbeen. Die is van dusdanige aard dat ik dit seizoen niet meer ga halen. Daar ga ik gewoon niet meer op tijd van herstellen. Laat staan dat ik verder kan bouwen om beter te worden. Dit is een veel moeilijker beslissing dan te zeggen: ik probeer het en dan zien we het wel. Een topsporter zoals ik wil niets anders dan hard schaatsen en sporten zonder pijn. Nu is dat gewoon niet mogelijk. Laat staan op het niveau waarop ik wil acteren."