Kubica: "Pirelli-test zegt niets over 2011"

Peterselieman

Volgens Renault-coureur Robert Kubica moet er weinig waarde worden gehecht aan de tijden die neergezet zijn bij de eerste test op Pirelli-banden. De Pool meldt dat het ging om het verzamelen van data op basis waarvan de bolide voor 2011 gebouwd zal gaan worden.

"Een paar jaar terug stapten we van Michelin over naar Bridgestone en toen hadden we in het begin ook geen idee wat ons overkwam. En in dit geval hebben we de afstelling niet eens écht aangepast omdat de auto en banden ook nog veranderen," zei Kubica tegen Autosport. Door de nieuwe regels worden de auto's anders dan dit jaar en ook de banden zullen nog verder ontwikkeld worden. Ook was het testen niet representatief, omdat er voor de zevende dag met F1-bolides in Abu Dhabi werd gereden en er hierdoor veel rubber op het circuit lag.

Kubica was de slijtage van het rubber wel opgevallen. "Over de kwaliteit van de banden maak ik me geen zorgen, maar wel een beetje over de mate van slijtage. Ik heb geen coureur gezien die zestig ronden op één setje kon rijden. Gelukkig is de start van het nieuwe seizoen nog ver weg."