Uitslag Arsenal - Tottenham Hotspur

Olga Kroeders

Tottenham Hotspur heeft op spectaculaire wijze de Londense derby tegen Arsenal gewonnen. In het Emirates Stadium bogen de bezoekers na rust een 2-0 achterstand om in een 3-2 overwinning. Een hoofdrol was weggelegd voor Rafael van der Vaart, die een doelpunt en twee assists voor zijn rekening nam.

Arsenal was in de eerste helft heer en meester en drukte dat door goals van Samir Nasri en Marouane Chamakh ook in de score uit. Snel na de hervatting kwam Tottenham plotseling terug in de wedstrijd. Op aangeven van Van der Vaart maakte Garreth Bale de aansluitingstreffer. Niet veel later trok de Nederlander de stand gelijk door een penalty te benutten.

De thuisploeg, waar Robin van Persie de laatste twintig minuten meespeelde, was volledig de kluts kwijt en kreeg ook nog een derde goal om de oren. Verdediger Younes Kaboul kopte in de slotfase raak uit een vrije trap van Van der Vaart. Ondanks vijf minuten aan blessuretijd kwam de eerste uitzege van de Spurs tegen de aartsrivaal sinds 1993 niet meer in gevaar.