Langeler: "Wij zijn sterker dan Go Ahead"

Olga Kroeders

 

FC Zwolle gaat morgen op bezoek bij concurrent Go Ahead Eagles. Zwolle-trainer Art Langeler kijkt uit naar het treffen.

"We moeten deze wedstrijd los van de emotie zien', zei Langeler tegen Voetbal International. "Natuurlijk is het geweldig om in een vol stadion te spelen, maar het belangrijkste is dat we onze goede reeks voortzetten. Wij moeten ons eigen spel spelen. We hebben de laatste weken bewezen dat we erg goed op weg zijn."

Langeler vindt dat zijn ploeg verder is dan de rivaal. "Go Ahead had vorig jaar een geweldig seizoen. Ze zijn veel goede spelers kwijtgeraakt en zijn nu met een jonge ploeg opnieuw aan het bouwen. Wij zijn daarentegen alleen maar sterker geworden. Voetballend zijn we momenteel verder dan Go Ahead en dat moeten we zondag op het veld laten zien."

Collega Andries Ulderink is niet verrast door het sterke Zwolle. "Ze hebben veel automatismen in de ploeg. Ze zijn inderdaad voetballend verder dan wij. Zwolle beschikt over prima spelers met veel ervaring. Toch wil ik niet te veel naar de tegenstander kijken. Go Ahead wil in eigen huis altijd op de helft van de tegenstander spelen en dat zal nu niet anders zijn."

Ulderink moet Luis Pedro (blessure) en Michal Janota (schorsing) missen. Go Ahead zal de speelstijl echter niet aanpassen zonder de flankspelers. "We spelen altijd met vleugels, dat zal nu niet anders zijn. We zullen het zondag van strijd moeten hebben. Vorig jaar verloren wij na een sterke reeks uitgerekend in Zwolle. Als wij vol passie spelen, kan dat ook nu andersom gebeuren."