Aangeslagen Webber wil vakantie

Peterselieman

Het missen van de wereldtitel in de Formule 1 is Red Bull-coureur Mark Webber niet in de koude kleren gaan zitten. De Australiër ging naar Abu Dhabi als grote tegenstrever van Fernando Alonso, maar werd na Sebastian Vettel en Alonso slechts derde in de titelstrijd. Hierdoor is hij aangeslagen en wil hij voorlopig even niet aan autoracen denken.

"Het is moeilijk te omschrijven hoe ik me voel. Teleurgesteld. Leeg. Pfff, ik was er zo dichtbij. Voor het team is het mooi, maar het is duidelijk dat ik deze titel had willen winnen. Ik ben het hele seizoen competitief geweest, maar hier in Abu Dhabi lukte het simpelweg niet," zei Webber in een interview met Formule1.nl.

Hij zegt tijd nodig te hebben om alle gebeurtenissen van Abu Dhabi te kunnen verwerken. "Het is net als met boogschieten; het doel is zo dichtbij en toch schiet je er naast. De pijl heeft dan een lange weg te gaan voordat hij weer neerkomt. Zo voelt het nu."

De Australiër is dan ook niet aanwezig in Abu Dhabi waar de eerste bandentesten met het Pirelli-rubber worden gehouden. "Ik heb tijd nodig voor mezelf, mijn familie, de honden. Dan gaat de weegschaal ook even aan de kant en kan ik dingen doen die ik tijdens het seizoen moet laten. Dan zal de berusting komen en kan ik me opladen voor volgend seizoen."