Been: "Dit Feyenoord degradeert nóóit"

Frank (franklop)

Het is nou nog niet echt het seizoen van Feyenoord. De club kreeg een aantal harde klappen te verwerken en staat slechts veertiende op de ranglijst. Trainer Mario Been weigert echter te geloven dat de Rotterdamse club niet boven de degradatiestreep kan blijven.

"Ik heb al eens geroepen dat elke club kan degraderen," zei de oefenmeester in AD Sportwereld. "Maar dit Feyenoord degradeert nóóit. Als we twee keer winnen, staan wij weer gewoon ver boven de onderste ploegen. Ik hoor of lees de verhalen ook. Bikkelen, knokken, slidings, degradatievoetbal. Ik vind het overdreven en kan er niets mee. Wij hebben voetballend voldoende kwaliteit om niet in de problemen te raken."

"Dat gaat ook niet gebeuren. Ons probleem is wél dat wij niet makkelijk scoren. Maar ook dat verbetert. Castaignos is nog altijd slechts junior en scoort de laatste drie duel op rij. Filosoferen over het rijtje degradatiekandidaten, of vergelijkingen trekken met clubs als De Graafschap, Willem II, VVV Venlo en Excelsior? Nee, daar doe ik niet aan mee."