Hiddink haalt uit naar Nederlandse media

Olga Kroeders

Guus Hiddink heeft zijn column in De Telegraaf uitgehaald naar Nederlandse media die hadden geschreven dan zijn positie bij Turkije ter discussie stond.

"Want even voor alle duidelijkheid, er is niet na de nederlagen tegen Duitsland en Azerbeidzjan tot verjonging van de selectie besloten, maar al tijdens de onderhandelingen met mij", aldus Hiddink in zijn column. "Dat maakte deze uitdaging uiteindelijk ook zo interessant. Het was niet alleen een kwestie van presteren met het A-elftal, maar om binnen een paar jaar het hele Turkse voetbal te moderniseren."

"Alleen moest door de tegenvallers in Duitsland en Azerbeidzjan ons hele plan worden versneld. Dat had dus weinig met de enorme kritiek in de Turkse media te maken, het was een wezenlijk onderdeel van ons beleid, dat door de twee nederlagen alleen vervroegd moest worden uitgevoerd."

"Daarom was ik ook verbaasd dat een deel van de Nederlandse media de uit Turkije overgewaaide emoties klakkeloos overnam", stelt Hiddink. "Dat mijn positie ter discussie zou staan en zo. Zoveel opportunisme had ik van Trouw en het AD niet verwacht."