Van Gaal: "Schweinsteiger moet verkocht worden"

Olga Kroeders

De toekomst van Bastian Schweinsteiger bij Bayern München is nog in ongewis. Louis van Gaal heeft wel een duidelijk standpunt.

Bayern gaat ervan uit dat Schweinsteiger zijn contract tot 2012 uitdient. "Karl-Heinz Rummenigge heeft benadrukt dat Schweinsteiger nog twee jaar blijft", zei Bayern-perschef Markus Hörwick op een persconferentie. Kort na zijn verklaring sprong Van Gaal in op de woorden van het hoofd persvoorlichting.

"Ik hoop dat Schweinsteiger zijn contract verlengd. Ook omdat ik zelf ook langer blijf. Maar ik denk dat hij verkocht moet worden. Dan moet Bayern maar even een bedrijf zijn. Als de geruchten kloppen over dat er dertig miljoen euro is geboden, dan moet je die kans niet laten lopen", zei Van Gaal volgens het Duitse TZ.

Vice-voorzitter Franz Beckenbauer sloot zich aan bij de woorden van Van Gaal. "We kunnen niet zeggen dat Bastian ten koste van alles moet blijven. We moet ook de commerciële kant meenemen. Ik kan het me voorstellen dat hij weg wil. Buitenlandse ervaring kan belangrijk zijn voor jonge spelers. Maar het liefst hoop ik dat hij een tienjarig contract ondertekend."