Van Barneveld uitgeschakeld in Grand Slam of Darts

Niels (DerMeister)

Raymond van Barneveld heeft de kwartfinales van de Grand Slam of Darts niet gehaald. In Wolverhampton ging onze landgenoot in de best-of-19 legs met 10-7 onderuit tegen Scott Waites. Om de halve finales te bereiken, zal de Engelsman het moeten opnemen tegen Co Stompé.

Van Barneveld, voor de vierde maal actief in de Grand Slam of Darts, liep al snel in de partij tegen een achterstand aan. Waites liep uit naar 3-1, maar dankzij slecht uitgooien liet hij Barney terugkomen tot 3-2. Na de pauze gingen alle remmen los bij Scotty 2 Hotty en zijn voorsprong liep uit naar 6-2. Van Barneveld vocht zich terug tot 6-5, maar Waites liet zijn opponent niet helemaal terugkomen in de wedstrijd.

De Engelsman, vorig jaar finalist in Wolverhampton, liep namelijk weer uit naar 9-6 en gaf deze voorsprong niet meer uit handen. Na afloop van de wedstrijd was Waites kritisch: "Ik ben vooral opgelucht. Voor mijn gevoel was dit mijn slechtste partij sinds tijden en mijn dubbels wilden soms maar niet meewerken. Het is dat Barney ook niet op gang kwam, want ik weet dat hij veel beter kan gooien dan hij vandaag heeft laten zien."