Seedorf: "Internazionale doet nog mee"

Olga Kroeders

Clarence Seedorf heeft zijn ploeggenoten gewaarschuwd dat aartsrivaal Internazionale nog niet uitgeschakeld is voor de titel. De middenvelder van AC Milan zei dat vandaag in sportkrant Gazzetta dello Sport.

"Het is pas november en Inter zoekt zijn identiteit onder een nieuwe trainer", verklaart Seedorf de matige start van de titelverdediger. Afgelopen weekeinde won AC Milan de stadsderby van Inter met 1-0.

De vele kritiek die trainer Rafael Benitez bij Inter, dat vijfde staat, te verduren krijgt, vindt Seedorf niet terecht. "Het is makkelijk om een nieuwe coach te bekritiseren bij een team dat alles gewonnen heeft. Laten we niet vergeten dat Benitez Liverpool naar zijn eerste Champions League in jaren heeft geleid en zeker geen slechte coach is."

AC Milan staat dan wel eerste met zes punten voorsprong op Inter, maar dat is relatief, weet Seedorf. "Inter is de titelverdediger. Als we dit weekeinde niet van Fiorentina winnen, is de winst in de derby niets waard geweest." Milan werd voor het laatst kampioen in 2004.