Bakkal: "Wij ruiken altijd bloed"

Olga Kroeders

Otman Bakkal speelt vaak goed tegen Ajax. Door de blessure van Orlando Engelaar gloort ook morgen een basisplaats.

"De eerste wedstrijd speelde ik nog", kijkt Bakkal op de clubsite terug op de competitiestart. "Daarna ben ik er mede door een blessure een tijdje uit geweest. Daarna heb ik even pas op de plaats gemaakt. De laatste weken kom ik weer wat meer aan bod. Dat is wel fijn."

Voor het duel met Ajax is PSV scherp. "Wij ruiken altijd bloed. De resultaten van Ajax zijn de laatste wedstrijden niet echt goed. Maar we moeten ons niet te veel op de tegenstander richten. We moeten zelf gas gaan geven. Als we dat doen, kunnen wij een goed resultaat neerzetten."

Vier keer scoorde Bakkal al tegen Ajax en telkens als hij scoorde, won PSV ook. Bakkal: "Ik vind het inderdaad wel fijn om tegen Ajax te spelen; ik heb altijd mijn doelpuntjes meegepikt." Als Ibrahim Afellay na de winterstop weg is komt Bakkal wellicht meer aan spelen toe. "In voetbal is niets zeker", zegt Bakkal, die blij is voor Afellay. "Barcelona speelt het beste voetbal van de wereld. Als je dan bedenkt dat Ibi tussen die gasten gaat spelen, is dat wel heel mooi voor hem."