Janko met de schrik vrij na auto-ongeluk

Niels (DerMeister)

Marc Janko is afgelopen maandag goed weggekomen bij een auto-ongeluk. De spits van FC Twente kreeg het voor elkaar om zijn auto na een klapband op de Duitse snelweg aan de kant te zetten.

Een goede vriend van Janko, Gustav Kral, overkwam een jaar eerder hetzelfde. Voor hem liep het ongeluk fataal af. Kral was 26 jaar en keepte in de Oostenrijkse competitie. "Op het moment dat ik het ongeluk kreeg, draaide ik uitgerekend de cd met muziek die me aan Gustav herinnert", zegt Janko in het AD.

De klapband kreeg Janko bij een snelheid van 130 kilometer per uur. "Gelukkig was het niet druk op de snelweg. Daardoor botste ik niet op andere auto's. Ik kreeg de auto onder controle, reed een stukje op de velg en daarna kon ik de auto aan de kant zetten."

Twee dagen later speelde Janko met Oostenrijk de oefenwedstrijd tegen Griekenland. Hij kwam een half uur voor tijd als invaller in het veld. Scoren deed hij niet en Janko zag zijn ploeg met 1-2 verliezen. Komend weekend neemt hij het met Twente op tegen AZ.