Wisgerhof: "Soms weet ik niet wat me overkomt"

Olga Kroeders

Door de blessure van Joris Mathijsen maakte Peter Wisgerhof woensdag zijn debuut in het Nederlands elftal.

Op slag van rust raakte Mathijsen geblesseerd aan zijn enkel toen hij verkeerd terechtkwam na een kopduel. Zijn enkel klapte dubbel waarna hij per brancard het veld moest verlaten. "Ik zag Joris vallen en merkte aan de mensen daar omheen dat het goed mis was", zegt Wisgerhof in De Telegraaf.

"Het is fantastisch om voor het eerst in Oranje te spelen. Maar natuurlijk had ik liever gehad dat Joris niet geblesseerd was geraakt en ik later alsnog minuten had kunnen maken."

De loopbaan van Wisgerhof lijkt in een stroomversnelling gekomen te zijn. "Soms weet ik niet wat me overkomt. De transfer van N.E.C. naar FC Twente, kampioen geworden, de Cruijff Schaal gewonnen, Champions League gespeeld, eerst al opgeroepen voor Oranje en nu mijn debuut. Als je het snel opnoemt, valt het allemaal wel mee", aldus Wisgerhof.

De verdediger van FC Twente hoopt er volgend jaar ook weer bij te zijn. "De vorige keer was ik erbij omdat er veel blessures waren. De bondscoach heeft me negen dagen aan het werk gezien en daarom is het positief dat ik er nu weer bij was. Nu moet ik bij FC Twente honderd procent mijn best doen en hopen dat ik volgende keer weer mag komen."