McClaren: "We hebben nieuwe spelers nodig"

Peterselieman

VfL Wolfsburg heeft een aantal nieuwe spelers nodig. Dat stelt trainer Steve McClaren donderdag tegen het Duitse Kicker. "We hebben vooral de juiste spelers nodig en die zijn in de winterstop moeilijk te vinden", weet de Engelsman, die afgelopen zomer van FC Twente naar de Bundesliga-club verhuisde. "We moeten onze ogen en oren goed openhouden."

Zijn eerste seizoen in Duitsland had McClaren zich anders voorgesteld. Zijn ploeg staat pas twaalfde na twaalf speelronden. "Ik ben verrast dat het zo loopt, maar dat is voetbal. Het is niet makkelijk om een team te bouwen." McClaren haalde met spelmaker Diego een belangrijke speler naar de club van autobouwer Volkswagen. Toch is dat niet voldoende. "Een team heeft steeds nieuwe impulsen nodig door nieuwe spelers toe te voegen."

Nog belangrijker is iets dat McClaren als assistent bij Manchester United leerde. "Een titel moet je zo snel mogelijk vergeten om hongerig te blijven." Wolfsburg werd in 2009 kampioen in Duitsland, maar kon daarna niet aan de hoge verwachtingen voldoen. Ondanks dat spitsenduo Grafite en Edin Dzeko behouden bleef, lukt dat ook dit jaar niet. "Ons grootste probleem is dat we nog geen team geworden zijn. Iedereen moet elke dag voor de anderen vechten", weet de Engelsman. "Maar je kan een ploeg niet dwingen een echt team te worden."


Steve McClaren (Foto: Novum)