NOC*NSF strikt PSV-arts

Sjors (Sj0rSz)

Het Nederlands Olympisch Comité heeft Cees Rein van den Hoogenband aan het begeleidingsteam voor de Olympische Spelen van 2012 toegevoegd. De sportkoepel maakte vandaag bekend dat het hoofd medische begeleiding van PSV als 'chef-arts' gaat fungeren.

"Met Van den Hoogenband hebben we een toparts aan ons begeleidingsteam toe weten te voegen," liet Maurits Hendriks, chef de mission van de Spelen in Londen, weten. "Ik kijk ernaar uit met zo'n ervaren professional samen te werken."

Van den Hoogenband heeft veel ervaring met het begeleiden van topscporters. Hij maakte in het verleden al vier keer deel uit van de medische staf van de olympische ploeg en verrichtte toen werkzaamheden als arts van de zwem- en waterpoloploegen.

Het medisch begeleidingsteam zal tijdens de Olympische Spelen ondersteund worden door een medisch panel van specialisten. Deze groep mensen bestaat uit Peter Vergouwen, Frank Backx, Peter Verstappen, Henk van der Hoeven en Robert van Cingel en fungeert als klankbord op afstand.