Van der Garde wint rechtszaak van Force India

Peterselieman

Giedo van der Garde heeft een rechtszaak die hij tegen het Formule 1-team Force India aangespannen had gewonnen. De zaak gaat over 2007, toen de Nederlander bij het team, dat toen nog onder de naam Spyker door het leven ging, een testcontract tekende maar nooit aan het beloofde aantal kilometers kwam.

Van der Garde tekende in 2007 eerst een testcontract bij Super Aguri, maar financiële problemen aldaar zorgden ervoor dat hij al na enkele ronden uit kon stappen. Vervolgens vond hij als testrijder onderdak bij Spyker dat van de Nederlander en zijn schoonvader Marcel Boekhoorn drie miljoen dollar kreeg voor 6.000 kilometer. Van der Garde kwam slechts tot 2.270 kilometer, waarop de rechter besloot hem een schadevergoeding van 1,8 miljoen dollar toe te kennen.

Volgens de manager van Van der Garde Jeroen Schothorst kan de uitspraak voor de Nederlander zelfs helpen bij het vinden van een stoeltje voor 2011. Hij is in gesprek met onder meer Force India. "De uitspraak is zeker ter sprake gekomen tijdens onze gesprekken met Force India. Wat enkele jaren geleden nog een nadeel was, zou nu wel eens in ons voordeel kunnen uitpakken."

Volgens de geruchten wil Force India het geld liever in eigen zak houden en zou Van der Garde daarom een stoeltje voor 2011 aanbieden.