Splatterhouse verbannen in Duitsland

Redactie

De actiegame Splatterhouse wordt niet op de markt gebracht in Duitsland. De gewelddadige aard van het actiespel was genoeg reden voor de Duitse keuringsdienst voor leeftijdsaanduidingen om de game te weigeren. Dat melden verschillende Duits gamenieuwswebsites. Zonder leeftijdsaanduiding mag het spel niet worden uitgegeven.

Naast de Europese leeftijdsaanduidingen van Pegi hanteert Duitsland een eigen systeem dat strenger is. Het is niet de eerste keer dat een game in Duitsland wordt geweigerd omdat er referenties naar Nazi's, bloed of geweld in zit. Onder andere de actiegames Dead Rising, Condemned, Wolfenstein en het vechtspel Mortal Kombat gingen Splatterhouse al voor.

In sommige gevallen zijn uitgevers bereid om een aangepaste versie te maken zonder bloed of swastika's. Dit is echter geen optie voor Splatterhouse. In de game speelt de speler Rick die monsters uit elkaar moet scheuren, in elkaar moet meppen en in stukken moet snijden in een poging zijn vriendin uit handen van de experimentele dokter West te houden.