Klassieke games nieuw leven ingeblazen

Redactie

Namco blaast klassieke games nieuw leven in onder de noemer Namco Generations. Games die in de jaren tachtig in arcadehallen werden gespeeld, worden met dansmuziek, neonkleuren en nieuwe spelmogelijkheden gemoderniseerd. Games als Pac-Man en Galaga worden via de online winkels van de Playstation 3 en Xbox 360 aangeboden. Dat schrijft de gamenieuwswebsite Gamasutra.

Pac-Man kende in de jaren tachtig zijn hoogtepunt. Er werden boeken over de perfecte tactiek geschreven, verscheen een animatieserie over Pac-Man en belandde het nummer Pac-Man Fever van Buckner & Garcia hoog in de hitlijsten. Sinds de release van de eerste Pac-Man in 1980 heeft het personage in meer dan dertig games een rol gespeeld.

Pac-Man Championship Edition DX is het eerste spel dat wordt uitgegeven onder het nieuwe label Namco Generations. De versie voor de Xbox 360 is vanaf woensdag te downloaden, terwijl de Playstation 3-versie volgende week wordt verwacht. Namco Bandai heeft ook Galaga Legions DX en Aero-Cross aangekondigd. De game-uitgever wil volgend jaar meer klassieke games herzien en uitgeven als onderdeel van het Namco Generations-label.


Klassieke games nieuw leven ingeblazen