Tetris komt met online competitie op PS3

Redactie

Tetris is vanaf december online tegen andere gamers te spelen op de Playstation 3. Behaalde scores kunnen via online ranglijsten bekeken worden. Dat hebben Electronic Arts en gamestudio Blue Planet Software donderdag bekendgemaakt. Het spel wordt volgende maand aangeboden via de online winkel van de Playstation 3.

Eind jaren tachtig werd het puzzelspel Tetris mateloos populair toen het samen met de draagbare Gameboy-spelcomputer in de winkel kwam te liggen. Sinds die tijd is het puzzelspel op tientallen apparaten te spelen geweest. Alleen voor mobiele telefoons zijn er sinds 2005 al meer dan 100 miljoen exemplaren van Tetris verkocht.

Met de introductie van Tetris voor de Playstation 3 wordt het puzzelspel voor het eerst in HD-beeldkwaliteit op schermen getoond. Puzzelaars kunnen met maximaal zes spelers tegen elkaar spelen. Tijdens het spelen worden er wapens verdiend waarmee de speler zijn tegenstanders bijvoorbeeld tijdens kan bevriezen. De persoon met de hoogste score wint. Naast de competitieve spelmodus biedt Tetris ook een marathonmodus waarin spelers het zolang mogelijk moeten zien vol te houden.

Tetris komt met online competitie op PS3