[Gerucht] Nieuwe game Bioware is Mass Effect multiplayer

wc-eend

We zagen al eerder een korte scene uit een filmpje dat de nieuwe game van Bioware liet zien. Er werd gespeculeerd en bedacht wat het nou kon zijn. Gisteren kwam er weer wat uit, een quickmark, die naar een Binary-code leidde. Die code gaf de hint iets met staal en met Vostok te maken hebben.

De staalreferentie kan duiden op Shattered Steel, een BioWare-game uit 1996. De Vostok-referentie slaat op het koudste punt ooit gemeten op de aarde, in plaats Vostok op Antartica. Maar Vostok is ook een systeem in Mass Effect.  Maar nu duikt het gerucht op dat het om een Multiplayer-shooter gaat in het Mass-Effect universum.

Website Kotaku heeft volgens bronnen gehoord dat de multiplayer zal gaan lijken op de laatste paar Call of Duty-spellen. Naast de multiplayer zal er ook singleplayer komen maar die zal geen Commander Shepard bevatten. Om de geruchten kracht te geven was er eerder dit jaar een advertentie waarin BioWare mensen zocht om een bestaande singleplayer-ervaring te pakken en die multiplayer-veilig te maken.

Daarnaast heeft mede-oprichter van BioWare, Greg Zeschuk, al eerder aangegeven dat er zich meerdere spellen in het Mass Effect-universum zullen afspelen, buiten het verhaal van de trilogie om. We zullen toch nog even moeten wachten tot 11 december want dan zal BioWare het spel onthullen op de Video Game Awards. Bekijk hieronder iedergeval nog de Quickmark.

QM