Judoka Grol blijt thuis

Peterselieman

Henk Grol zal niet deel gaan nemen aan Grand Prix van Abu Dhabi die van 22 tot en met 24 november gehouden zal gaan worden. Bondscoach Maarten Arens acht de judoka niet fit genoeg om in de categorie tot 100 kilogram uit te kunnen komen.

"Henk is niet helemaal fit. Zeker gezien zijn voorgeschiedenis wat blessures betreft nemen we geen enkel risico," zei Arens die Grol ook niet in de Grand Slam van Tokyo en de Grand Prix van Qingdao in gaat zetten. Voor de judoka zal de World Masters half januari in Azerbeidzjan het eerste toernooi zijn waar hij weer in actie komt. "Henk gaat net als de rest van de A-ploeg in december wel mee naar Tokyo om te trainen."

Arens heeft Jeffrey Krab (-66 kg), Neal van de Kamer (-73 kg) en Benji Nortan (-81 kg) aangewezen voor het EK onder 23 jaar dat morgen in Sarajevo van start gaat. Ook Marvin Huisman (-90 kg) kan hier naar toe, maar Arens ziet hem liever bij de senioren aan het werk. "Voor Marvin liggen mogelijkheden in het traject richting de Olympische Spelen in Londen. Daarom neem ik hem mee naar Abu Dhabi."