[MotoGP] Rossi: "Schouder was slechter dan gedacht"

Peterselieman

MotoGP-coureur Valentino Rossi heeft gemeld dat zijn schouder er veel slechter aan toe bleek te zijn dan gedacht. De Italiaan onderging afgelopen weekend een operatie aan het gewricht en meldt dat zijn schouder weer helemaal de oude zal worden.

De negenvoudig wereldkampioen viel in april tijdens een motorcross en liep hierbij de kwetsuur aan zijn schouder op. Hij kende veel pijn en een beenbreuk op Mugello zorgde er voor dat hij een aantal races moest laten schieten. Rossi besloot zich pas na de eerste test met de nieuwe Ducati te laten opereren.

"Ik voel nog veel pijn, maar dat is normaal in de eerste dagen na een operatie. Ik heb moeite om te slapen, maar de operatie is goed verlopen. Mijn arm zich nu nog vast aan mijn nek en mijn schouder zal weer 100% worden, het is alleen een kwestie van tijd," zei Rossi tegen het TV-programma Striscia la Notizia.

Hij zei dat de aard van de schouderblessure pas tijdens de operatie duidelijk werd. "De schouder was jammer genoeg in veel slechtere conditie dan we hadden gedacht, dus de operatie duurde twee keer zo lang dan gepland. Alle pezen en al andere dingen die naar verwachting slechts licht beschadigd waren, waren in feite afgescheurd of afgebroken, waardoor ik nu een compleet nieuwe schouder heb. Ik kan niet wachten om deze te mogen testen!"