Van Barneveld en Stompé door in Grand Slam of Darts

Niels (DerMeister)

Raymond van Barneveld en Co Stompé hebben zich bij de laatste zestien gespeeld tijdens het Grand Slam of Darts in Wolverhampton. Beide darters overleefden de poulefases. De winnaar van dit toernooi ontvangt een cheque van  100.000 pond (117.500 euro).

Stompé behaalde de achtste finales door een prachtige overwinning op Martin Philips. Onze landgenoot kwam met 4-1 achter, maar boog deze op sensationele wijze om naar 5-4 winst. Vrijdagavond treft onze landgenoot Colin Lloyd in de strijd om een plaats bij de laatste acht.

Van Barneveld boekte een simpele overwinning op Darryl Fitton. De overwinning van Barney kwam geen moment in gevaar, getuige de 5-1 winst. Om zijn verblijf in Engeland te verlengen, zal Van Barneveld vrijdagavond af moeten rekenen met Scott Waites.

Titelverdediger en topfavoriet voor de eindzege, Phil Taylor, plaatste zich voor de laatste zestien door Wes Newton met 5-3 te verslaan. Taylor speelt dit toernooi voor het eerst met een bril op. Na dit toernooi zal hij naar alle waarschijnlijkheid zijn ogen laten laseren.

Voor Michael van Gerwen en Vincent van der Voort zit het toernooi erop. Van Gerwen, die samen in de poule met Taylor zat, verloor al zijn groepswedstrijden. Van der Voort boekte weliswaar één zege, maar dit was niet genoeg om zich bij de laatste zestien te scharen.