Schaatsster Hughes door tot Spelen 2012

Peterselieman

Voormalig schaatsster Clara Hughes zal nog zeker tot en met 2012 doorgaan met sporten op het hoogste niveau. De 38-jarige Canadese maakte in The Star bekend dat ze in Londen als wielrenster mee wil gaan doen aan de Olympische Spelen.

Hughes maakte in haar jonge jaren naam als wielrenster. Tijdens de Spelen van Atlanta in 1996 behaalde ze brons in zowel de wegwedstrijd als in de tijdrit. Bij het schaatsen won ze in 2006 in Turijn bij de Winterspelen goud op de 5.000 meter en zilver bij de ploegenachtervolging. In Vancouver won ze dit jaar olympisch brons op de 5.000 meter.

Inmiddels heeft Hughes afscheid genomen van het schaatsen en richt ze zich volledig op het wielrennen. "Ik ga gewoon door op mijn eigen pad. Ik ben nog niet klaar. Het is heel spannend omdat ik het nu beter kan proberen te doen, met twintig jaar ervaring," zei de Canadese die nog lang door wil gaan. Ze wijst hierbij op de Française Jeannie Longo. "Zij werd vijfde tijdens het laatste WK als 51-jarige. Ik geloof niet dat ik meer hoef te zeggen. Ik ben nog lang niet op mijn top. Ik wil uitzoeken of er wel zoiets als mijn limiet is."