Ferguson denkt nog lang niet aan stoppen

Peterselieman

Als het aan Sir Alex Ferguson ligt blijft hij nog jaren manager van Manchester United. De 69-jarige Schot staat al sinds 1986 aan het roer, maar heeft nog steeds 'het verlangen en de honger om door te gaan'. "Ik ben niet in de stemming om met pensioen te gaan. Zolang mijn gezondheid het toelaat, ga ik door", tekent Sky Sports op uit de mond van Ferguson.

"Als mijn gezondheid achteruit gaat wordt het een ander verhaal. Maar met pensioen gaan is nu geen optie", zegt Ferguson. "Dat is iets voor jonge mensen. Zij kunnen nog wat anders gaan doen."

Ferguson vindt dat hij bij de Red Devils onder perfecte omstandigheden kan werken. Hij prijst zich gelukkig met de eigenaars van United, de familie Glazer. "We hebben een geweldige relatie. Ze storen mij nooit. Ik ben daarmee echt in een bevoorrechte situatie. Ik hoor soms van andere managers dat ze tijdens de trainingen een sms krijgen van de eigenaars."

De Schot heeft met Manchester alles al gewonnen wat er te winnen valt. Hij werd onder meer elf keer landskampioen, won vijfmaal de FA cup, pakte tweemaal de Champions League en werd ook tweemaal wereldkampioen. Als eerbetoon voor zijn prestaties werd hij in 1999 door koningin Elizabeth koninklijk onderscheiden. Sindsdien gaat hij als Sir Alex Ferguson door het leven.


Sir Alex Ferguson (Foto: Novum)