Pot: "Dit maakt de slechte dag tegen Oekraïne pijnlijker"

Olga Kroeders

Bondscoach Cor Pot van Oranje beseft na een oefenzege op Denemarken dat de noodlottige 1-3 nederlaag tegen Oekraïne een incident was.

Jong Oranje wist na een tweestrijd tegen Oekraïne voor een EK-ticket niet door te dringen naar het hoofdtoernooi komende zomer in Denemarken. Pot zag een 'nieuw' Oranje revanche nemen voor de uitschakeling, maar volgens bondscoach wordt de pijn daardoor juist groter. Jong Oranje versloeg Jong Denemarken in een oefenduel met duidelijke cijfers (1-3).

"We hebben ze laten zien wat ze komende zomer moeten gaan missen tijdens het EK: dit elftal. Eén van de beste van Europa, ik zeg het nog maar eens", zei Pot na de zege tegen OnsOranje.

Bij de Nederlandse beloften maakten veel debutanten hun opwachting, Pot vond dat niet van invloed op het niveau van het team. "Ricky van Haaren en Jordy Clasie spelen al jaren samen op het middenveld. Bij Feyenoord in de jeugd en ook in Onder 19. Tel daarbij nog de Feyenoorders Jerson Cabral en Kelvin Leerdam en dan weet je dat die jongens elkaar door en door kennen."

De nieuwe generatie spelers biedt volgens Pot voldoende mogelijkheden om succesvol te worden in de toekomst. "Dit is wat we wilden. Ik houd daarom een heel goed gevoel over aan deze drie dagen. Maar ergens is het ook weer heel confronterend en maakt het die heel slechte dag tegen Oekraïne alleen maar weer pijnlijker...."