Ahoy merkt niets van verkorting tennisjaar

Jeffrey

De aanstaande verkorting van de tenniskalender heeft voor het ABN Amro World Tennis Tournament geen gevolgen. Dat verklaarde toernooidirecteur Richard Krajicek woensdag. "Er komt misschien een toernooi bij in de week voor ons." Het Rotterdamse tennistoernooi is echter een 500-toernooi, een klasse hoger dan de kleinste ATP-toernooien. "Voor ons verandert er niets."

Veel tennissers willen een inkorting van het lange tennisjaar met twee of drie weken. Dan hebben ze meer tijd om te herstellen voor het nieuwe jaar begint. Begin volgende week wordt er een beslissing genomen. "Ik verwacht dat er twee weken van de kalender af gaan", blikte Krajicek vooruit. "Daar bestaat vanuit de toernooien de minste weerstand tegen en de spelers zijn blij met alles wat ze eraf krijgen."

Over het nut van het verkorten van het jaar, is Krajicek duidelijk. "Je kan even vrij nemen en even de kleine blessures laten helen. Als Roger Federer of Rafael Nadal door een korter programma een jaar langer door kan spelen, dan is dat het waard."

Dat duo is volgend jaar in Ahoy afwezig. Nadal kiest ervoor om in februari alleen Davis Cup te spelen, Federer neemt na de Australian Open een week vrij en begint tijdens Ahoy. "Dat is jammer natuurlijk. Gelukkig denkt de rest van de top tien er niet zo over." Met de nummers drie tot en met zeven en nummer tien haalde Krajicek toch zes spelers uit de top tien naar Ahoy.