Zubizarreta: "Afellay heeft Barça in zijn DNA"

Jeffrey

De technisch directeur van Barcelona, Andoni Zubizarreta, heeft op Barça TV verteld waarom de club Ibrahim Afellay heeft gehaald.

"Afellay is jong, maar al wel zeer ervaren. Hij is international, kan zijn bewaker van zich afschudden, van afstand schieten en kan uitstekend uit de voeten op de vleugels", somt de voormalige keeper van Barcelona Afellay's kwaliteiten op. "Hij doet me denken aan Andres Iniesta. Vooral de manier waarop hij beweegt."

"Hij krijgt te maken met forse concurrentie", vervolgt Zubizarreta. "We hebben begrepen dat hij een positieve instelling heeft en we nemen aan dat hij weet naar welke ploeg hij komt en met wie hij de competitie aangaat voor een plaats in het team."

"We wisten dat hij komende zomer transfervrij zou zijn. Spelers met aflopende contracten houden we altijd in de gaten. De afgelopen maanden hebben we hem intensief in de gaten gehouden en zagen dat Afellay Barcelona in zijn DNA heeft."

De technisch directeur moet nog wel een overeenstemming met Afellay zelf bereiken, maar ziet wat dat betreft geen beren op de weg: "De sportieve en financiële vooruitzichten die Barcelona hem kan bieden zijn goed."