Ontslagen bij Activision en LucasArts

Inge (tombolafan)

Activision heeft bevestigd dat 88 werknemers van Quality Assurance, gevestigd in Californie, ontslagen zullen worden, en dat Budcat, de studio in Iowa helemaal dicht zal gaan. Budcat was zeer belangrijk voor Activision, en heeft grote invloed gehad op onder andere de Guitar Hero-producten.

Activision heeft laten weten dat de ontslagen nodig waren om mee te blijven gaan met hun tijd.

"Ongeveer 88 mensen, wat neerkomt op een procent van ons werknemersbestand, zullen lijden onder deze actie. We proberen de werknemers die weg moeten ergens anders binnen ons bedrijf aan te stellen, en als dit niet mogelijk is proberen we ze te begeleiden bij het zoeken naar werk."

Eerder deden al geruchten de ronde dat LucasArts rond de 50 werknemers zou ontslaan, vooral Twitter was de bron hiervan. LucasArts zelf geeft aan dat de ontslagen "minimaal" zijn.

"LucasArts heeft onlangs een kleine aanpassing gedaan in het werknemersbestand, zodat we beter in kunnen spelen op de behoeftes van de markt," aldus een woordvoerder. "We blijven er alles aan doen om kwaliteitsgames te blijven leveren en onze fans te verbazen en inspireren."