Cruijff laat zich zien op De Toekomst

Peterselieman

Johan Cruijff was dinsdag terug in Amsterdam. Het erelid van Ajax liet zich zien op een bijeenkomst van Lucky Ajax, meldt De Telegraaf. Leden van Lucky Ajax, een club van oud-eerste-elftalspelers, kwamen bij elkaar om de voorzittershamer door te geven aan Theo van Duivenbode. De verrassing was groot toen Johan Cruijff rond half tien ineens de kamer kwam binnenwandelen. Hij lichtte zijn plan om oud-spelers in de ledenraad te krijgen nog maar eens toe.

Onder meer Tscheu La Ling was aanwezig op de bijeenkomst. Cruijff noemde hem als één van de mogelijke oud-Ajacieden die een rol in de ledenraad zou kunnen vervullen. Op 14 december worden er acht nieuwe leden voor die raad gekozen. Keje Molenaar, Marc Overmars, Edo Ophof en Peter Boeve gaven al aan dat ze zoiets wel zien zitten.

De hoop van veel Ajax-fans is gevestigd op Cruijff, zo bleek op Schiphol. Kort nadat de legende was gearriveerd, werd hij toegejuicht en aangeklampt door bezorgde supporters. Later legde hij zijn toekomstplannen uit aan de leden van Lucky Ajax.