[NFL] Dallas wint, Eagles imponeren

Matthias (Veritaz)

De Dallas Cowboys hebben hun eerste wedstrijd onder de nieuwe coach Jason Garrett gewonnen. In New York waren de Giants niet opgewassen tegen de herboren Cowboys. Vooral rookie Dez Bryant was belangrijk voor de Cowboys.

Bryant imponeert al het gehele seizoen en lijkt een goede kandidaat om de rookie van het seizoen te worden. Een touchdown van Jon Kitna naar Bryant bezorgde Dallas in de eerste helft een comfortabele voorsprong. Brian McCann voegde daar nog een touchdown aan toe door een pass van Eli Manning te onderscheppen en 101 yards over te steken. In de tweede helft voegden Felix Jones en Miles Austin nog punten toe en won Dallas uiteindelijk met 33-20 van de Giants. Het was voor de Cowboys pas de tweede winst dit seizoen.

Philadelphia maakte maandagavond gehakt van Washington. Onder leiding van de teruggekeerde Michael Vick namen de Eagles in het eerste kwart al een 28-0 voorsprong en gaven ze Washington geen enkele kans om er nog een wedstrijd van te maken. Vick wierp vier touchdowns en voegde daar nog twee touchdowns over de grond aan toe. Hij leidde zijn team daarmee naar een van de grootste overwinningen uit de historie van de organisatie. Het werd 59-28 voor Philly.

De wedstrijd met het spectaculairste einde was in Jacksonville. De plaatselijke Jaguars namen het op tegen de bezoekende Houston Texans en de wedstrijd leek richting de verlenging te gaan. Met nog een paar seconden op de klok namen de Jaguars de gok en wierp quarterback David Garrard op hoop van zegen een 'Hail Mary' richting de endzone. De bal werd door een Texans verdediger naar beneden geslagen en het leek erop dat men ging verlengen, maar de verdediger sloeg de bal recht in de handen van Mike Thomas, een receiver van de Jaguars. Die liep zo de endzone in en bezorgde zijn team, met een score van 31-24, een belangrijke en verbazingwekkende overwinning.

Hieronder vind je de overige uitslagen.

Baltimore @ Atlanta 21 - 26

Detroit @ Buffalo 12 - 14

Minnesota @ Chicago 13 - 27

New York Jets @ Cleveland 26 - 20 (verlenging)

Cincinnati @ Indianapolis 17 - 23

Tennessee @ Miami 17 - 29

Carolina @ Tampa Bay 16 - 31

Kansas City @ Denver 29 - 49

Seattle @ Arizona 36 - 18

St. Louis @ San Francisco 20 - 23 (verlenging)

New England @ Pittsburgh 39 - 26