Twee Nigeriaanse talenten op stage bij BV Veendam

Olga Kroeders

BV Veendam krijgt twee talentvolle spelers uit Nigeria op stage. Het betreft de 18-jarige centrumspits Abdulwaheed Afolabi en de 20-jarige Abdulmalik Muhammed; een rechtsbuiten.

De komst van de twee spelers is het eerste resultaat van een samenwerking tussen BV Veendam en de Voetbalacademie in Nigeria van Tijjani Babangida.

Babangida is geen onbekende voor de Nederlandse voetbalwereld. De aanvaller, voormalig Nigeriaans international, speelde in zijn actieve carrière voor VVV Venlo, Roda JC, Ajax en Vitesse.

Het is de bedoeling dat beide spelers ervaring opdoen op het Europese continent. De twee zullen de komende periode meetrainen met de selectie van BV Veendam en oefenduels spelen met de gecombineerde selectie van FC Groningen, BV Veendam en Cambuur Leeuwarden. Vanwege hun komst worden er extra wedstrijden ingepland.

De komst van deze stagiairs is mogelijk gemaakt door oud-Veendammer Ruud Sanders. De eigenaar van Redema Groep uit IJsselstein is zeer begaan met het lot van BV Veendam en heeft uitgesproken dat hij de club ook in deze moeilijke periode hoe dan ook blijft steunen. Zijn rol in de komst van de twee talenten uit Nigeria is daar een sprekend voorbeeld van.