Maxeda verkoopt De Bijenkorf aan Selfridges

Redactie

Maxeda Retail Group heeft overeenstemming bereikt over de voorgenomen verkoop van luxe warenhuis De Bijenkorf aan Selfridges Group Limited, een dochteronderneming van het in Canada gevestigde Wittington Investments, voor een niet nader genoemd bedrag.

Het was reeds bekend dat Maxeda, eigendom van Kohlberg Kravis Roberts & Co, Cinven Group, Permira en AlpInvest Partners, De Bijenkorf wilde verkopen, nadat het midden september warenhuisketen V&D al verkocht aan de Amerikaanse investeringsmaatschappij Sun Capital Partners. Maxeda wil daarnaast lingeriewinkelketen Hunkemöller van de hand doen.

Dow Jones meldde al eerder dat Selfridges bij de laatste vier bieders hoorde. Selfridges Group is bekend van warenhuizen als Selfridges in het Verenigd Koninkrijk, Brown Thomas in Ierland en Holt Renfrew in Canada.

In de persverklaring geven de partijen geen verkoopprijs vrij. Maxeda wilde ongeveer 280 miljoen euro krijgen voor De Bijenkorf, maar volgens bronnen was deze prijs vanwege het beperkte groeipotentieel te hoog.

De transactie zal voor advies worden voorgelegd aan de ondernemingsraden en worden besproken met de vakbonden. Daarnaast is goedkeuring van de betreffende mededingingsautoriteiten nodig. Naar verwachting wordt de transactie begin 2011 afgerond.


De Bijenkorf verkocht aan Selfridges (Foto: Novum)