[Update] Bizarre Creations sluit zijn deuren

Wesley Oudijk (Wessiej)

[Update 20:24] Activision zelf heeft gereageerd en geeft aan dat in de afgelopen drie jaar het fundament van het race-genre veranderd is. Ze hebben met Bizarre geprobeerd een nieuwe IP op de markt te brengen, Blur, maar dit is helaas niet gelukt. Bizarre is een getalenteerd team maar vanwege de economische veranderingen zal er ook naar de toekomst van de studio gekeken moeten worden. Dat zou ook een verkoop van de studio kunnen betekenen.

[Update 19:47] Website Giantbomb komt met een quote dat het bedrijf in een 90 dagen periode zit om te overleggen en voor ontslagen. “Bizarre Creations will be going through a ‘90-day consultation period, statutory redundancy.’”


[Origineel 18:45]

De geruchten gaan dat Activision de deuren van een van zijn ontwikkelaars heeft dichtgedaan. Bizarre Creations, vooral bekend om de Project Gotham Racing-games zou door Activision zijn gesloten en alle 200 werknemers zouden zijn ontslagen. 

Nadat de laatste twee games van Bizarre, Blur en James Bond: Bloodstone niet echt een succes was, zou het voor Activision de druppel zijn geweest die de emmer deed overlopen. Microsoft zocht al naar een andere ontwikkelaar voor de Project Gotham-serie. Of dit 100% waar is is nog even afwachten, maar daar kunnen wij hoogstwaarschijnlijk vanavond meer over vertellen.

Bizarre