Terry vreest lang uitgeschakeld te zijn

Peterselieman

John Terry vreest maanden uit de roulatie te zijn. De aanvoerder van Chelsea heeft een zenuwblessure in zijn been. Door zijn bovenbeenblessure moest de verdediger het duel met Sunderland van afgelopen weekend al laten schieten. Maandag meldde hij zich af bij bondscoach Fabio Capello voor de vriendschappelijke interland tegen Frankrijk.

Terry kampt al langer met de blessure. "Ik heb er al langer last van. Ik voel de pijn van mijn dijbeen doorlopen naar m'n kuit", zegt de aanvoerder van Chelsea in The Daily Mail. "Afgelopen seizoen, in de FA Cup-finale, kreeg ik er last van. Doordat het WK voor de deur stond was er geen tijd om te rusten."

"Ik heb drie weken iets rustiger aan kunnen doen, maar de pijn kwam terug. Sindsdien wordt het erger en erger. Het was tot de laatste twee weken nog wel te doen, maar in het duel met Fulham werd de pijn nog heviger. Ik ben nu op het punt dat ik er niet meer mee kan spelen. Na wedstrijden gil ik het uit van de pijn en slaap ik niet. Ik heb wat weken rust nodig en specialisten die naar m'n blessure kijken."

Terry verwacht voorlopig niet in actie te komen voor Chelsea. "Eigenlijk sta ik voor alles open wat de doktoren voorstellen. Ik ben radeloos. Ik weet dat ik zaterdag niet speel tegen Birmingham City, verder dan die wedstrijd kijken heeft geen zin. Het kan weken duren, het kan maanden duren."